京調BLOG

【留学生紹介】タイ出身!西洋料理を京都で極める!

京都調理師専門学校では、世界各国から「料理を本気で学びたい」という熱い思いを持った留学生たちが日々学んでいます。

今日はタイ出身のリンラダーさんの紹介です。

 

留学生を気づかってくれる先生方がいるから、前向きに学べます。

私は来日当初、埼玉県の日本語学校へ留学。ひとり暮らしで自分の食事を
つくっているうちに料理が好きになり、日本語の次は調理を勉強したいと考
え、また京都にも興味があったので京都調理師専門学校へ入学しました。
当初は言葉で困ることも多かったのですが、先生方がとてもやさしく、私の
ためにゆっくりと分かりやすく話してくれるので楽しく学べています。京都
の街は交通機関が発達していて、電車もバスも時刻表通りに来るのが
素晴らしい。アルバイトもいろいろ選べて、現在はコンビニエンスストアで
働いています。休日のお出かけもショッピングや歴史遺産など楽しめる場所
がたくさん。卒業後は京調での学びを活かしてホテルに就職したいと考え
ています。将来は日本で自分のお店を持つという夢にも挑戦したいです。

 

The warm support offered by the instructors
to international students contribute to a
positive learning experience.

The first time I came to Japan was to study Japanese at a language school in
Saitama Prefecture. As I started cooking for myself while living alone, I
developed a passion for food, and decided to study the culinary arts after
Japanese. I also had an interest in Kyoto, so I enrolled at the Kyoto Culinary Art
College. At first, I often struggled with the language, but the instructors are
extremely kind, and they make an effort to speak slowly so I could understand.
Thanks to their support, I am having fun while learning. Kyoto has many public
transportation options, and the trains and busses are always on time, which is
amazing. There are lots of part-time work opportunities to choose from, and I
am currently working at a convenience store. The city also offers plenty of
leisure spots to enjoy on days off, from shopping locations to historical sites.
After I graduate, I would like to get a job at a hotel, where I could utilize the skills
I learned at the college. In the future, I want to challenge myself by pursuing my
dream of running my own restaurant in Japan.

 

 

本場京都で日本料理

最先端の機器がそろった実習室や、
本物のレストランが学校内にある!

京調は施設・設備が充実しています。実習室はいずれも、
実際のお店の厨房を想定した最先端の機器が備えられて
います。さらにすごいのが、学校内にある日本料理、フランス
料理、イタリア料理の3つのレストラン。2年制学科の2年次
には、これらのレストランに実際にお客様を招き、学生が
調理からサービスまですべてを担当して、レストランの運営
をリアルに学ぶことができます。

 

The practice rooms feature
state-of-the-art equipment, and the
campus houses several restaurants.

The Kyoto Culinary Art College boasts top-notch facilities
and equipment. All of the practice rooms come with
state-of-the-art equipment designed for professional kitchen
environments. What’s even more impressive is that the
school houses three different restaurants, offering Japanese,
French, and Italian cuisine. In the second year of the
two-year program, students can invite actual customers to
these restaurants, and take charge of all aspects from food
preparation to service. In this way, we learn how to operate
a restaurant in a real-world setting.

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